DETAILED NOTES ON הרמת סינוס

Detailed Notes on הרמת סינוס

Detailed Notes on הרמת סינוס

Blog Article

הרמת סינוס – הליך מקדים להשתלת שיניים כאשר עובי העצם לא מספיק להחדרת שתל

איך יודעים איזה שתל צריך לבצע או אם צריך השתלת עצם, הרמת סינוס וכולי?

 האפשרות לבצע השתלת שיניים מוצלחת נפגמת כאשר יש קושי למקם שתלים דנטליים בעצם הלסת כך שיהוו נקודות משען חזקות מספיק עבור השיניים המלאכותיות המחוברות אליהן. 

נפיחות ושטפי דם- לאחר התפוגגות של חומר הרדמה, ייתכנו כאבים, נפיחות ושטפי דם בעיקר באזור הטיפול, בלחי ומתחת לעין.

הסינוסים המקסילאריים, שממוקמים מאחורי עצמות הלחיים, משני צידי האף – הם הסינוסים שמעורבים בתהליך הרמת הסינוס – בהם מתבצע תהליך המילוי של תחליף העצם.

במידה ואחד משני אלה מתרחש במהלך הניתוח, הפתרון לכך הוא ביצוע חבישה או תפירה של האזור.

לאחר סגירת החניכים מתחילה תקופת ההחלמה וקליטת העצם החדשה תהליך האורך כתשעה חודשים.

דף הבית / תחומי טיפול / שתלים / השתלת עצם והרמת סינוס: הכול על הטיפול

ניתן להמשיך רק לאחר החלמה מלאה של הקרום, מה שעשוי להימשך מספר חודשים. כאשר הקרום מבריא הוא חזק ועבה יותר מכפי שהיה קודם, ויש סיכוי גבוה שהניתוח יצליח בפעם השנייה.

למעשה השימוש בתחליפי העצם העלה את אחוזי ההצלחה של הניתוח מכיוון שתחליף העצם עמיד יותר לספיגה לעומת העצם העצמונית.

הסינוסים הם חללים ריקים בעצם הגולגולת, ישנן כמה קבוצות של סינוסים וביניהם הסינוסים הפרונטאליים, הספנואידאלים, האתמואידאלים וגם הסינוסים המקסילאריים.

בהרמת סינוס פתוחה, מבצע המנתח פתח או חלון בצד החיצוני של הלסת על מנת לקבל גישה אל החלל. לאחר פתיחת החלון, מרים המנתח את הרירית המדפנת את חלל הסינוס בעזרת כפיות ייעודיות מבלי לקרוע אותה. בין רצפת החלל לבין הרירית המורמת ממקם המנתח גרגירי עצם כתושה.

אם נרצה להתקין באתר כזה שתל דנטלי, מעבר לבעיה המוזכרת למעלה, עלול להיווצר מצב של קרבה רבה לחלל הסינוס; חדירת שתל דנטלי אל תוך חלל הסינוס אסורה, למידע נוסף ועשויה ליצור דלקות וזיהומים שיגרמו לכישלון השתל.

הניתוח הוא למעשה שלב מקדים שבונה את העצם בלסת, על מנת ליצור בסיס לשתלים דנטליים העשויים טיטניום, אותם משתילים מספר חודשים לאחר הרמת הסינוס.

Report this page